Blogia
EL BLOG DE KUYCHI CHACANA

RODA RODA RODAMAR LA REPÚBLICA DE LA TRAMUNTANA !

RODA RODA RODAMAR LA REPÚBLICA DE LA TRAMUNTANA !

Avui la cosa va sobre la tramuntana......

Quin poder de vent, en una zona especial que hem tingut la sort de tenir, cap de setmana rere cap de setmana.

Un apartament a l’Estartit.....un poblet de costa que limita entre Gala i Dalí.....

Ara degut a la crisi estem desterrats....però el nostre cor es i serà per sempre del baix empordanès, sense cap dubte.

Rodemar es un complexa bloc de semi- lluna  de tres plantes....amb Jardí al voltant i una piscina amb forma de peix Crístic.

Allí els nostres fills han crescut i han anat rodant...d’apartament en apartament...tot jugant amb els colors, el so  i l’olor de cada casa.

Els apartaments tenen el seu toc únic i original de cada família....ja qui el  va decorar....tipus IKEA...uns altres PSIKODELIC .....un altres INFORMAL....uns altres tipo PIJO....uns altres COLONIAL... i vam formar una colla tant peculiar i autèntica....i tinc tants bons records tot cuinant fideuàs  amunt i avall per una tropa al estiu  i calçots comprats als  Restaurant “Els Jocs” al hivern.....quan Rodamar era només per nosaltres Tres..ja que quan feia fred no hi pujava ningú.....la meva familia estava tocada totalment per la tramuntana...i pujàvem tant sovint com podíem ...com si un iman ens empenyes...i sempre sempre marxàvem ven tard els diumenges cap a Barna...aprofitant cada segon empordanenc.

La meva desafecció de la tramuntana y del Apartament 210  ha estat plena d’enyorança.... tantes coses m’has ensenyat... com una Ermitana que no pot veure a on s’ajunten el Cel i el Mar......aprenent visió panoràmica desde la cara Est de l’edifici....

I relacionant-me amb la millor de les amistats de la meva vida... amb els Giralt....que fan girar tot Rodamart perquè just estant situats al mig com el dijous ...ells si que veuen mar obert...de fet ho veuen tot ...sobre tot ella.

Els Andorrans estant just a la planta de baix...no exactament sobre casa meva...però noi sempre els arriba la flaire de la meva paella i el soroll del vent de casa meva....sempre que ens conviden al seu vaixell i ens ho passem d’allò mes be, anant a dinar un arròs caldos.....a Sa Tuna....però noi...no se que passa que sempre ens fa mala mar, amb una Tramuntana de collons i mira que hi possem voluntat nosaltres...sort sort que en Jordi es molt bon mariner.

 Situats a la segona planta  entre els Plans i els Giralt estan els Vall...una parella peculiar i entranyable.... amb una nena Xinesa molt preciosa.....i també molt tocats per la tramuntana...perquè ja tenien  de fa molt temps...un altre apartament en un altre lloc i..... ell es el nostre President..tots amb il·lusió..es el Jordy Style !

Y els de les patates estranyes que provenen de terres volcàniques Olotines...son els Canyada...apuntalan Rodamar perque no caigui...situats al ven mig de la planta baixa...ella diu que el mar de l’Estartit no fa olor....i ell sempre esta molt ocupat...el seu Apartament sembla el carrer Pelayo...tot ple de convidats...per sort nosaltres també hi estem convidats a menjar piruletes de parmesà.....estan tocats pel volcà....."no vingueu de fosca"....

Finalment van aparèixer els Cabal...mestres de  Kabalas i els Oliva tot ensenyant la correcta direcció i deixar anar la amargor del passat....vam viure les ultimes vacances d’estiu allí....jo que m’hi volia jubilar ....

Com enyoro arribar a Torruella de Montgrí i contemplar el botonet del Empordà i al fons les Increibles illes medes.....I EL RECUIT DE DRAP DE CA LA NURI !

Ara el nostre apartament es d’uns entranyables Francesos...orvuare...on va...on va... ce la la,ne ce pa possible....doncs si per sort..els enfanss de la patrí ens han ajudat a sortir del pou i a fer le pipi tranquil !

Moltes gracies a tots.....el pitjor no ha estat perdre l’apartament físicament...si no la vostra amistat, en el cor amb quedo amb les meravelloses vivències i amb el que tots plegats hem aprés de la república de la Tramuntana !

Per completar els sentiments dos cançons :

https://www.youtube.com/watch?v=jQWH9LcgNwc

https://www.youtube.com/watch?v=79foFSDoOxY

Espero de tot cor haver arrivat als vostres cors que tant va tocar la meva anima que allí es va il.luminar...

1 comentario

Anna -

Per fi t'has decidit a escriure altre vegada!